28 mars 2012

I stort sett hela dagen har spenderats i hunnamåla idag. Mys! Kört in massa spån och grejat. Blev storm (!!) lagom till jag skulle rida idag så fick ställa in.. Blev gos i stallet istället.

Igår fick jag reda på att det härjade tjuvar ute i hunnamåla, så har gått runt och fotat alla mina grejor idag också.. Hatar tjuvar, det är det tråkigaste som finns..

Kvällen har spenderats men projektrapportsskrivning.. Tråkigt värre. Spelar väl ingen roll vad/hur man skriver bara hästen blir inriden... Mög. Haha

Bjuder på några fula bilder från idag. Pottan aka Ferdinand under sina äppelträd och en trög Sally!

Långritt!

Idag blev det en långtur i skogen på totalt en mil. Trodde aldrig jag skulle hitta hem.. Haha Vet iallafall en som kommer ha grym träningsvärk imon och det är P!!

Kartbilden nedan visar vart jag red. Från höger till vänster och tillbaka.

Skillnad


juni/juli, sommaren 2011


24 mars 2012

Som han rundat till sig. Fina pojken. Det går framåt!

Holly Hock of Hillock

Hittade två bilder fina bilder på Holly. Hon är just nu iväg hos Anne Landin på utbildning, då jag helt enkelt inte hann med iom skolan och allt.. Tyvärr. Saknar henne och alla på Hillock en hel del!



(bilderna lånade från Anne Landins blogg http://underutbildning.annelandin.se/#home)

24 mars 2012.

Bildbomb från idag.
Fotograf ridbilder: Elin Fohlin
Fotograf övriga bilder: jag







Det har hänt så otroligt mycket på kort tid! Han har grovnat till, han mår bra, han trivs och vi kan tillsammans. Jag vet att min sits/hand inte alltid är bra. Men det är saker jag inte tänker på när jag sitter och rider runt själv utan hjälp.


En trött P ligger och vilar i solen efter dagens ridpass. Söte!



Bara titta på honom. Fina fina häst vad hade jag gjort utan dig!? 



Pimpim fastnade också på bild.


Är de syskon eller? Ska äta upp Nonne när hon bygger bur till hönan och kycklingarna..




Massa söta lamm!! Älskar ögat på den svarta.


Bus Hilma!



Fula pippifåglar får avsluta bildbomben.

Har inte fotat på läääänge, då vi tappat bort laddaren till vår D90... Smart. Och vi hittar den inte. Så dessa bilder är fotade med Elins Canon Powershot G12.

Sunlight.

Voff älskar solen lika mycket som jag. Inget går upp emot bra väder, fågelkvitter och att det börjar grönska. Nu ska jag och sis bege oss ut till Hunnamåla. Ridning/fotografering står på schemat innan det blir kalas och våfflor!

Mys!

Sitter och sällskapar min fina ponnyhäst när han äter och funderar över livet.. Kommer inte fram till mer än att livet är orättvist och jag hatar att inte känna stöd hemifrån i det jag gör.. Melissa Horn hjälper inte till speciellt mycket heller för den delen.

Lycka i massor!

För ett tag sen mejlade jag till de som köpte Flisan av mig. Undrade om de hade henne kvar eller om de sålt henne vidare och så vidare. Hon såldes ju inte så långt iväg, så mormor har sett henne flera gånger och har även sett henne gå med föl vid sidan hos ägarna. Idag fick jag äntligen svar. Flisan var såld, till södra skåne för ett par år sen, men de hade kvar fölet efter henne. En c-ponny som dessutom är till salu. Behöver jag säga att det kliar i mina fingrar? Varför har jag inte en egen gård med massa stallplatser för?

Eftersom jag är hyfsat (läs otroligt grym) på att söka upp saker på internet så lyckades jag hitta två bilder på Flisans föl. Bilderna är från 08.

Fölet heter Faramir och är e. Lunnalyckans Tacado u. Felicia III.




Vet att hon har ett föl sen tidigare född 1994 som heter Fanni Girl och är efter Eklyckans Bingo. Undra om hon är lik Flisan..

Saknar verkligen min fina fina förstaponny. Hon var en fantastisk liten häst. Vill verkligen hitta henne och ha hem henne igen... <3

Felicia III
*1989
e. Burhults Vampyr
u. Laeryds Fatima



Utredning av ponnyer och dess stammar.

För en herrans massa år sen (när både vi och fam. Martinsson bodde i Elsemåla. Jag var väl en si sådär 6-8 år) hade Nonne och de en ponny vid namn Toy. Det var Saras ponny och jag har inte några direkta minnen av honom mer än att vi kunde släppa honom och Flisan (min gamla b-ponny) lösa i trädgården när vi satt och åt på verandan.

Idag när jag kom ut till Hunnamåla sa Nonne att hon ville ha kort på Pottan och Pralin. Hmm, tänkte jag.. Men då hade Pralins uppfödare Eva hört av sig och ville ha bilder. Hon ville jämföra hur connemaraavkommorna blir och jämföra P med en annan uppfödning. Eller något liknande. Och då, kom allt till kritan, som jag aldrig har fattat efter alla dessa år. Toy och Pralin är syskon och har samma mamma. Och det var Toy och Pottan som hon ville jämföra.

Och en grej till som Nonne hade fått reda på av Eva. Toys nuvarande ägare driver en blogg som jag såklart har kollat in ett par gånger.. Självklart har jag reflekterat över att ponnyn är vit och heter Toy, men allt har då inte gått hela vägen upp om man säger så. ;) Det är såklart Alice Jonassons ponny Binnas Toy som jag pratar om! http://binnastoy.blogg.se Och Toy är alltså Pottan och Pimpims morbror! Fräckt och samtidigt roligt. Nu måste jag verkligen börja följa Alices blogg regelbundet, för nu vet jag ju hur allt ligger till. :) Hoppas att Pottan kommer bli lika vit som Toy i framtiden! haha

Toy, lånad bild från Alice (http://binnastoy.blogg.se)

Vad hade jag gjort utan dig?

Fina fina P förra våren. <3


Saker ni inte vet om mig.

1. Dagen innan jag skulle börja gymnasiet, hösten 2009 drabbades jag av en ansiktsförlamning. Hela högra halvan av ansiktet domnade bort och ville inte fungera. Ögat stängde inte sig helt, jag kunde inte le, vidga på näsborren eller rynka på pannan/ höja ögonbrynet. Fick göra div. "akuta" undersökningarna, b la. ryggmärgsprov men läkarna hittade inte vad det var. 10-15 dagar senare var det som "vanligt" men jag har fortfarande nedsatt känsel i ansiktet och stickningar i ryggen efter testerna återkommer titt som tätt.

2. Jag har inte många kompisar och känner mig väldigt ofta utanför.

3. Jag är lite av en ensamvarg. Är en väldigt tyst liten person med otroligt dåligt självförtroende. (Kanske beror på ovanstående) Men jag gör så gott jag kan och fokuserar på mig själv och framtiden.

4. Jag är pedantisk med hästarna och hästarnas utrustning. Smörjer oftast tränsen/ lädergrejorna ett par gånger i veckan och spolar/torkar av betten noga efter användning. Ordning och reda + att det känns bra när allt är fint!

5. Tycker (just nu) att det är roligare att genomföra ett kanonbra träningspass hemma i paddocken med utbildningsponnyn/hästen än att fokusera på tävlingsresultat.

6. Vill att de ca 11-12 veckorna kvar i skolan innan studenten ska gå väldigt fort så att jag kan slippa den sen.. Ska bli så otroligt skönt!!

7. Vill någon gång i framtiden starta eget företag.

8. För mig kommer skolan i sista hand och det har den gjort sen 7:an.

15 mars 2012

Trött och sleten efter en lång vecka med två stora prov. Tur att jag har tagit helg men tyvärr är nästa vecka likadan... Jag vill ta studenten!!!

Igår och idag har jag putsat massor av träns, hjälptyglar och stigläder. Igår stod jag ute i solen och putsade och allt blev kalasfint. Hann dock inte allt igår så tog resten idag. Snacka om att jag hade kunnat bli världens bästa groom/ hästskötare. ;) haha bra att jag har hunnamåla så jag kan vänja mig.

13 mars 2012

Efter en stressig dag i skolan så får man ta det lugnt i hunnamåla! Gjorde stallet, kollade på alla galna lamm, red Kyrja och fick sitta upp på Tilja. Haha längesen jag red liten b-ponny!

P fick vila idag. Han var så fin idag så han förtjänade en ledig dag i solen. :) är galet trött nu så ska springa och sova! Imon är jag lediiiig!!

Ps. Är det bara min blogg.se app som det inte går att ladda upp bilder ifrån? ;s arg emma... ds.

Kärlek!

Har varit flitig och ridit tre hästar och fixat stallet nu i eftermiddag. Först ut var P. Han gick som en klocka!! Kärlek till finingen. Jobbade i en låg form och mycket ställningar om vart annat. Lugnt, fint och avslappnat. Jag måste dock lära mig att bli starkare i högervarvet och kunna få mer inverkan... Men P var superfin!

Sen var det pimpims tur. Red ut i skogen med P som moraliskt stöd. Han fick det som lite nertaggning. Red en lång runda och Pim var mer eller mindre oberörd. Lite läskigt såklart, men när hon väl mötte en bil så var hon stencool! Älskar dessa hästar med bra lynne! Såklart var hon trött när vi kom tillbaka, men det är fullt förståeligt. Hon vart superduktig hon också.

Sen gick jag lös på Kyrja. Hon fäller som bara den och så mycket päls jag fick av henne idag får jag inte ens av P när jag klipper honom.... Friserade henne lite också innan jag red en stund i paddocken. Skrittade och travade lite idag. Älskar henne! Haha roligare tant får man leta efter.

Vårkänslor!

Är så sinnessjukt härligt väder ute idag. Och som pricken över i:et så fick vi sluta vid 1 idag. :))

Sitter ute på altanen och gottar mig i väntan på att bilen ska komma hem så jag kan åka och rida massa hästar! Ikväll väntar historieplugg... Mindre kul.