GHS 2012

Hade det otroligt bra och roligt igår! Resan upp gick ganska fort ändå och det gick fort att komma in på scandi. Kollade gp ponnyn, mellanakterna, sprang på mässan och kollade hoppningarna och slutet på dressyren. Vid 8 på kvällen hade jag fortfarande inte handlat någonting. Duktiga mig! ;) så Maja och jag sprang på mässan en sista gång. Då handlade jag senskydd och ett pannband på charlies. Spenderade 100 kr på detta köp då jag hade presentkort. Rätt duktigt ändå! Provade kavaj så jag vet vilken storlek jag kan ha. Men mest gick jag runt och slog mig på fingrarna. Innrider hade ett grymt snyggt grått scarpati som jag höll på att köpa, men nej.

På hemvägen sov jag från Gbg till Borås, för där stod vi still. Då hade bussen typ gått sönder! Men efter ett tag rullade vi igen och så sov jag hela vägen till väckelsång. Hyfsat lycklig över att ligga längst bak i bussen! Tack Fia och Maja för en kanondag. :)

Uppe med tuppen!

Inte varje dag man går upp kl 4... Men känner mig faktiskt inte så trött, trots ynka 4,5 h sömn. Ska försöka slänga i mig lite mat innan det är dags att åka. I år är det första gången på 5-6 år som jag åker med. Behöver jag säga att det ska bli kul? ;)

Har egentligen inte måste köp. Men där emot måste jag kolla på kavaj, för min sålde jag. Vet hur exalterad jag kommer vara när jag går ut på mässan... Damn vad mina pengar kommer gå åt!

Blåsväder!

Det har blåst så nedrans mycket ute idag. Trodde jag skulle blåsa iväg emellanåt, men det stoppade inte mig! Vid 11 var stallet fixat och klart och P redo för en runda i skogen/ i paddocken. Fin som bara den, om något lite stissig pga blåsten, men jag förstår honom. Han kunde till och med bli omkörd av en stor timmerbil på småvägarna ute i Hunnamåla utan att bry sig. Fin och duktig pojk! Sen var det Pimpims tur. Idag var hon lite mer på tårna då det blåste grejor överallt på gårdsplanen. Men efter lite mutning med morötter så var hon fokuserad igen. Imon ska nonne jobba med henne.

När allt väl var färdigt i skogen åkte jag hem för att slänga i mig lite mat innan jag skulle vidare mot Jessika och stall Hillock. Tog in alla små söta ponnyer i orkanvindarna och borstade Holly. Övervägde ett tag om jag skulle våga ge mig ut, men jo. En runda fick det bli på en uppspelt liten ponny! Idag var ett brunnslock hennes ovän.

Vidare hem och duscha och in mot storstaden Växjö. Äta god mat på Samarkand innan det var dags att besöka självaste Vida arena. Tror det var den sämsta j20 match jag någonsin sett.... Förlåt. Känner att jag missade värdefull sömn ikväll, då jag ska upp kl. 4.00 i natt.... Fast inte gråter jag. För jag ska till GHS med Fia och Maja! :)

Framsteg!

Idag tog jag faktiskt ut Pim också. Första gången utanför hagen alldeles ensam. Brydde sig inte speciellt mycket och kunde till och med slappna av så fort hon kom in i paddocken. Det var mest Axel och P som skrek och ville att hon skulle komma tillbaka. Var ute ungefär en kvart och traskade runt och imon gör vi om samma sak igen.

Vårkänslor!

Fina P fick skritta ut i vårsolen idag. Värmt, mysigt och pigg häst. Behöver jag ens säga att jag bara satt och njöt?

Love it!

Vår gårdsplan har förvandlats till en stor isbana och halva trädgården är en pool.. Mysigt! Men inte klagar jag, för nu går vi äntligen mot varmare tider och grönska!!

Makeover!

Idag har P fått klippa sig. Tyckte inte det var lönt innan då det varit så kallt! Men nu är han snygg igen :) finaste prickiga P!

Lovet börjar bra!

Eller inte... Sjuk och mår pyton! Eller ja, mår lite bättre nu. Mådde desto sämre i morse vid 6.... Usch. Skulle rida Pimpim på fm idag. Sen tandis och efter det till Holly. Men ja, allt fick ställas in.. Så idag har jag legat framför TVn precis hela dagen och tyckt synd om mig själv. Har tittat på 11 avsnitt av the big bang theory.... Jag är besatt. Punkt.

Nu sitter jag och smider planer med majsan inför Gbg på lördag.. ;) stackars Fia och Maja som ska tvingas dras med mig en hel dag när jag är sjuk. (ja, en förkylning a la Emma lär inte försvinna helt till dess...)

Har för övrigt 2 år med världens finaste pojkvän idag. <3

Ne, nu ett avsnitt av bbt innan det är dags att sova. Imon ska jag må bättre för då ska P få halka till paddocken och Holly ska ridas om där inte är isbana.

Snöblask och regn!

Men inte gråter vi för det! Tjoho för plusgrader. Nu kanske snön försvinner lite fortare än trott...

Igår red jag Pimpim utomhus för första gången. Har ju bara hängt/suttit på henne inne. Traskade raskt runt i paddocken utan bekymmer. Inte vinglig eller någonting. Duktig flicka! Och P med såklart som fick vara moraliskt stöd. <3

Och idag kunde inte vädret stoppa oss heller. Idag gick vi ner en runda i skogen och vände. Lika stadig som igår. Sen fick hon även ha på sig täcke för första gången. Och som vanligt, utan att bry sig. Känner, än så länge, att hon är himla lik P. Men eftersom att hon är tjej, så kommer vi nog stöta på lite trots så småningom. ;)

Imorgon blir det en tur igen. Hoppas på aningen bättre väder då!

Mätamätamäta!

Idag har det som alla andra torsdagar varit heldag i skolan.. Eller ja, nästan! Slutade vid två och var ute i Hunnamåla vid tre. Hurtig som jag är så fixade jag stallet och spånade och hade mig innan Nonne och Håkan kom hem. Så släppte in djuren och sen fick P, Pimpim och Axel sig vars en ordentlig borstning och ompyssling på gången.

Var lite nyfiken så mätte alla tre lite snabbt också. Har tyckt att P blivit större på sista tiden när han har rundat till sig. Han mätte 154 cm. Söte fisponnyn! Han är så himla fin nu!

Pimpim *08 var 143 cm och Axel *08 var ca 170 cm. Båda tycke att mätkäppen vart lite läskig, men de sköter sig himla bra. :) Axel stod och sov på gången när man pysslar med honom. Hans sår har läkt superfint och är snart borta också. Synd att där inte är gjort något med honom.. Han har verkligen blivit en typisk Emma häst! Har ju så himla lätt för att falla för dessa unghästar och ungponnyer...

Fina Axfield, e. Richfield - Napoleon.

Mysmisse!